Lloyd’s Inn Singapore

Everyone is different. But whilst different,
we also share a common appreciation for things of beauty and nature.
This is the main ethos that guided us for the revamp of Lloyd's Inn.

Everyone is different. But whilst different, we also share a common appreciation for nature, space, light and texture - sensorial attributes that appeal to each of us. This is the main ethos that guided our design direction for the revamp of Lloyd's Inn - a 34-room boutique hotel in a quiet stretch of Singapore's shopping district, Orchard Road.

We were tasked to rebrand the hotel from the its logo, collaterals and website right down to the spaces and details for a holistic experience that will capture the essence of what it means to stay at Lloyd's.

The hotel's new logo is a playful take on the uniqueness and individuality of every traveller.
Each alphabet is slightly different in size and alignment coming together as a whole. The rest of collaterals and website follows this playful yet minimalist look which will dovetail into the spatial experience eventually.

The spatial design presents and layers the relationships between the city, the hotel, nature and the traveller via a minimalist and reductionist design language. There's no unnecessary ornamentations or symbolism. Instead each room and their interstitial spaces are designed to celebrate the beauty of raw materials like concrete and timber, with unexpected touches of nature creeping in via huge skylights, intimate courtyards, and double volume spaces that open to the skies. The rooms are also labelled as such - the Big Garden, The Skyroom, The Patio, The Reading etc.
LOCATION
Singapore
YEAR
Completed 2014
DISCIPLINE
INTERIOR, GRAPHIC
TYPOLOGY
HOTEL
TEAM
Tiah Nan Chyuan, Selwyn Low, Torrance Goh, Lee Hui Lian, Lucille Lee, Gareth Low, Susanne Teng, Trina Ang