Stiff Chilli Restaurant

We loved the original shophouse for its rough and dilapidated beauty. We wanted
these features to be retained rather than papered over. Instinctively, it called for a robust
yet laid back response, which would allow the original building to be appreciated.

A restaurateur from Australia opening an Italian restaurant originating from Bali, and located in the historic district of Jalan Besar, below a traditional Chinese Clan shophouse – what an absolutely fantastic combination!

We loved the original shophouse for its rough and dilapidated beauty. We wanted these features to be retained rather than papered over. Instinctively, it called for a robust yet laid back response, which would allow the original building to be appreciated.

The existing shophouse was divided into three distinct spaces - entrance, middle and rear yard, which would offer different dining experiences. We tie these spaces together with a bright green
pathway that traverses through the house. At the entrance is an open cafe space. In the middle, there are intimate dining booths and a bar area. At the rear, the green path steps up through an existing window opening (now serving as a doorway), into the external courtyard dining area where a large wood oven is also located.

We collaborated with product designer Casey Chen in the lamp designs. Playing inventively with local plastic food covers, Casey created a series of delightful lamps of varying sizes. These lamps add texture and ambience to the space by bringing back the familiar in quirky new ways.
LOCATION
Singapore
YEAR
Completion 2007
DISCIPLINE
INTERIOR
TYPOLOGY
SIZE
160
TEAM
Torrance Goh, Selwyn Low 
COLLABORATORS
Photographer: Jeremy San Tzer Ning