Lloyd’s Inn Singapore
Everyone is different. But whilst different,
we also share a common appreciation for things of beauty and nature.
This is the main ethos that guided us for the revamp of Lloyd's Inn.
Location: Singapore  /   Year: Completed 2014
Type: Hospitality   /  Services: Interior, Branding, Objects
Team: Tiah Nan Chyuan, Selwyn Low, Torrance Goh, Lee Hui Lian, Lucille Lee, Susanne Teng, Trina Ang, Gareth Low   /  Photographer: Rebecca Toh
 
FARM_LLOYDS_INN_01.jpg
FARM_LLOYDS_INN_02.jpg
FARM_LLOYDS_INN_04.jpg
FARM_LLOYDS_INN_BRANDING_01.jpg FARM_LLOYDS_INN_BRANDING_02.jpg FARM_LLOYDS_INN_BRANDING_03.jpg
FARM_LLOYDS_INN_BRANDING_04.jpg FARM_LLOYDS_INN_BRANDING_05.jpg FARM_LLOYDS_INN_BRANDING_06.jpg
FARM_LLOYDS_INN_ROOM_01.jpg
FARM_LLOYDS_INN_ROOM_02.jpg FARM_LLOYDS_INN_ROOM_03.jpg
FARM_LLOYDS_INN_ROOM_04.jpg
FARM_LLOYDS_INN_ROOM_05.jpg
FARM_LLOYDS_INN_ROOM_07.jpg
FARM_LLOYDS_INN_ROOM_08.jpg
FARM_LLOYDS_INN_ROOM_09.jpg FARM_LLOYDS_INN_ROOM_10.jpg FARM_LLOYDS_INN_ROOM_11.jpg
FARM_LLOYDS_INN_03.jpg
FARM_LLOYDS_INN_PLAN_01.jpg
FARM_LLOYDS_INN_PLAN_02.jpg
Everyone is different. But whilst different, we also share a common appreciation for nature, space, light and texture - sensorial attributes that appeal to each of us. This is the main ethos that guided our design direction for the revamp of Lloyd's Inn - a 34-room boutique hotel in a quiet stretch of Singapore's shopping district, Orchard Road.

We were tasked to rebrand the hotel from the its logo, collaterals and website right down to the spaces and details for a holistic experience that will capture the essence of what it means to stay at Lloyd's.

The hotel's new logo is a playful take on the uniqueness and individuality of every traveller.
Each alphabet is slightly different in size and alignment coming together as a whole. The rest of collaterals and website follows this playful yet minimalist look which will dovetail into the spatial experience eventually.

The spatial design presents and layers the relationships between the city, the hotel, nature and the traveller via a minimalist and reductionist design language. There's no unnecessary ornamentations or symbolism. Instead each room and their interstitial spaces are designed to celebrate the beauty of raw materials like concrete and timber, with unexpected touches of nature creeping in via huge skylights, intimate courtyards, and double volume spaces that open to the skies. The rooms are also labelled as such - the Big Garden, The Skyroom, The Patio, The Reading etc.