Ho Wah Travel Shop
The layout of the shop, a longitudinal space that is open on both ends,
prompted us to imagine the shop as a continuous, swirling organic
red surface that stretched between the two open ends.
Year: Completion 2007
Type: Commerical   /  Services: Interior
Team: Torrance Goh, Selwyn Low   /  Photographer: Caleb Ming
 
FARM_HOWAH_TRAVEL_SPACE.jpg
FARM_HOWAH_TRAVEL_01.jpg FARM_HOWAH_TRAVEL_02.jpg
FARM_HOWAH_TRAVEL_AXONOMETRIC.jpg
Situated in a long and narrow unit in People’s Park Centre, the design for this travel agency sought to re-interpret the idiosyncratic Chinatown retail experience. The layout of the shop, a longitudinal space that is open on both ends, prompted us to imagine the shop as a continuous, swirling organic red surface that stretched between the two open ends.

Acting both as a directional and defining architectural element in the space, the red surface serves several functions. It is a catwalk that traverses across the entire space drawing in customers and leads them to reception areas. It defines working zones and forms the
working surfaces and storage. It is an enclosure that provides privacy to the luxurious boss’s office. It is a seat. It is a refreshment area for customers.

The design was developed through collaboration with Pop Artist Justin Lee, well known for his use of cross-cultural pop motifs. He designed intricate abstracted Chinese patterns of wafting clouds alongside secondary motifs of trees, birds and flowers. This rich visual tapestry was realized using in-laid mosaic tiles, turning the entire space into a highly sensuous and tactile experience.